Raspuns la articolul denigrator publicat in cotidianul "Ziua de Iasi" din data de 9 ianuarie 2004, cu titlul: "Mitropolitul Daniel a lasat 40 de oameni fara loc de munca"
In legatura cu campania de denigrare si calomniere dusa impotriva I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a Centrului Eparhial Iasi, avand in vedere ca am fost implicat in activitatea de redobandire a cladirii si terenului fostei proprietati a manastirii Sf. Sava, impreuna cu dl. prof. dr. ing. Dumitru Radauceanu, facem urmatoarele precizari pe marginea articolului calomniator din cotidianul "Ziua de Iasi", din data de 9 ianuarie 2004, cu titlul: "Mitropolitul Daniel a lasat 40 de oameni fara loc de munca".
Mai trebuie precizat ca I.P.S. Daniel, de cand a venit la Iasi, a infiintat si a creat zeci si sute de locuri de munca, nicidecum nu a redus locurile de munca fie la Centrul Eparhial sau la alte institutii anexe, afirmatie ce poate fi dovedita cu exemple concrete.
In ceea ce priveste situatia cladirii IPROCHIM - Iasi, facem urmatoarele precizari cu toata raspunderea pe care ne-o asumam:
Corpul de cladire B, ce a facut parte din patrimoniul IPROCHIM - Iasi, a fost dezafectat inca din anul 1997 datorita faptului ca dupa anul 1989 activitatea de proiectare a suferit din lipsa de comenzi si din lipsuri pe care nu le mai enumeram, intrucat pensionarile si reducerile de personal au obligat conducerea la o drastica restrangere de activitate.
Multi dintre proiectanti si-au facut propriile societati, preferand sa lucreze individual pentru proiecte mai mici. Asa se face ca aceasta cladire a fost inchiriata mai intai societatii Alter Ego SRL, apoi Directiei Generale a Vamilor - Iasi, in cele din urma, Protopopiatului Iasi.
Cladirea respectiva a fost construita in anul 1880 pe terenul fostei manastiri Sf. Sava, actualmente Parohia Sf.