Este surprinzatoare decizia coducerii PSD de a deplasa parlamentari ai partidului la Bruxelles pentru a-i convinge pe colegii lor din Parlamentul European sa nu cumva sa sustina amendamentul Oostlander. Ati auzit sigur de el, este cel care propune suspendarea negocierilor de aderare a Romaniei la UE. La fel de surprinzatoare este si decizia celorlalte partide de a-si trimite soli cu fotolii parlamentare, ca sa sustina initiativa PSD. Vi-i imaginati, daca vor face exact asa cum au spus, ca se vor duce cu vrafuri de hartii la subrat ca sa le arate reprezentantilor Parlamentului European ca in Romania exista legi care lupta impotriva coruptiei sau legi care asigura independenta justitiei?
Asta ar fi dovada suprema ca Romania este tara care nu-si suprapune harta reala cu aceea pe care a descris-o europarlamentarul crestin-democrat olandez, Arie Oostlander! In viziunea politicienilor de toate culorile de la Bucuresti! Or fi oare suficiente pentru politicienii occidentali hartiile pe care joaca alineate si articole de lege, care nu fac parte, altfel, decat dintr-o lume mai abstracta, a principiilor, care descriu mai degraba un drum pe care Romania vrea s-o apuce?
Pana una-alta, totul, inclusiv amendamentul lui Oostlander, care condamna sec ineficienta campaniei anticoruptie si justitia politizata din Romania, totul a plecat, asadar, de la "lotul" de 105 adoptii internationale aprobate de Guvern. Si asta, peste capul unui moratoriu, prin care guvernul se angaja ca nu va mai fi de acord cu infierea peste hotare a copiilor romani. Si a facut. Nu doar 105, ci 700. Pe un ton care a ajuns sa irite opozitia, guvernul a comunicat ca nu poate prezenta detalii despre motivele care l-au facut sa aprobe adoptiile. La urma urmei, poate ca e asa cum a zis Ion Iliescu - peste hotare, copiii vor avea un trai mai bun. Dar de ce guvernul nu a anuntat si U