Mancaruri usoare. Supa de cartofi cu andive. Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g cartofi sfaramiciosi, 150 g telina (radacina), 150 g ceapa, 3 linguri ulei, 175 ml vin alb, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 2 fire maghiran, 250 ml smantana, sare, piper alb, 450 g andive, 2 linguri zahar....
Mancaruri usoare
Supa de cartofi cu andive
Ingrediente (pentru 6 persoane): 600 g cartofi sfaramiciosi, 150 g telina (radacina), 150 g ceapa, 3 linguri ulei, 175 ml vin alb, 1 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 2 fire maghiran, 250 ml smantana, sare, piper alb, 450 g andive, 2 linguri zahar.
Mod de preparare:
• Se curata de coaja cartofii si telina si se taie cubulete ceva mai mari. Ceapa curatata se toaca marunt. Se dunstuiesc toate legumele intr-o lingura de ulei si se sting cu zeama de zarzavat si vinul alb. Se adauga maghiranul si se lasa sa fiarba circa 40 de minute, la foc potrivit. Se indeparteaza firele de maghiran si se trece supa printr-o sita (se paseaza).
• Se incorporeaza smantana si se gusta de sare si piper.
• Se curata andivele, se desfac si se taie fasii subtiri. Se incinge in tigaie uleiul ramas si se prajesc putin andivele. Se presara peste ele zaharul si se lasa sa se caramelizeze, clatinand tigaia. Se introduc apoi in supa, care se serveste imediat.
Omleta cu praz si conopida
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 400 g praz, 2 catei de usturoi, 10 linguri ulei de masline, 8 oua mai mici, 75 g cascaval ras, 200 g smantana, piper, 10 g unt, 800 g conopida, sare, 100 g ceapa (arpagic), 1/2 legatura busuioc, 200 g rosii, 2 linguri otet aromat.
Mod de preparare:
• Se curata tulpinile de praz de frunzele exterioare, se taie in doua, se spala si apoi se taie fasii subtiri doar partile albe si verzi deschis. Usturoiul curatat se toaca marunt si jumatate din el se