Omisiunea cererii cazierului la zi a facut ca interlopul poreclit Pricu sa primeasca in ianuarie o condamnare ilegala la trei ani de puscarie cu suspendare, desi in septembrie 2003 el mai primise o sentinta de un an inchisoare cu suspendare, ceea ce legea nu permite.
Magistratii din Alba au recunoscut grava eroare judiciara, dar au evitat sa nominalizeze un vinovat, precizind ca de vina este doar sistemul. Oricum gestul reparatoriu al magistratilor din Alba nu are deocamdata vreun efect, deoarece, la doar trei zile dupa sentinta salvatoare, Pricu a plecat din tara? fiind deocamdata de negasit. (Mariana Bechir)
In septembrie 2003, Raul Rus, zis Pricu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, pentru vatamare corporala. Patru luni mai tirziu, in ianuarie 2004, Pricu a mai primit o pedeapsa de trei ani cu suspendare, pentru perversiuni sexuale. Potrivit legii, cele doua condamnari erau insa fapte concurente, asa incit Pricu nu mai putea beneficia de suspendarea pedepsei pronuntate in ianuarie ci, eventual, de o contopire a celor doua condamnari. Intimplator sau nu, Curtea de Apel Alba-Iulia care a dat verdictul in ianuarie 2004, n-a stiut de existenta sentintei din septembrie 2003. Hotarirea Curtii de Apel Alba Iulia, definitiva, poate fi schimbata la cererea Parchetului? prin doua cai: fie la judecatorie, fie prin recurs in anulare. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Alba-Iulia, Vasile Luha, a inaintat deja dosarul catre Judecatoria Alba, pentru a se corecta eroarea. Nu se exclude si propunerea unui recurs in anulare, in functie de rezultatul de la Judecatoria Alba-Iulia.
Vasile Luha, seful Parchetului de pe linga Curtea de Apel Alba: ?Nu-i treaba mea sa stabilesc vinovatii?
Cum s-a intimplat aceasta grava greseala?
Procuror Vasile Luha: - La momentul la care s-a judecat ultima infractiune, nu s-a st