O recenta adresa a Ministerului Educatiei si Cercetarii a stirnit iritare la Universitatea de Vest din Timisoara, dar n-a descumpanit. Legile pot fi ocolite invocindu-se autonomia universitara. In anul anterior, cind interesele erau altele, s-a trecut in mod decis la trimiterea in pensie a tuturor profesorilor care au implinit virsta.
Acum, la Facultatea de Litere, Filosofie, Istorie si Teologie, Ileana Oancea, a implinit virsta de pensie, fiind la al doile mandat de decan. Ca sa mai candideze o data, s-a adus un argument consternant: pentru ca Facultatea de Litere a pierdut recent specializarea Filosofie (trecuta la Politologie), poate fi socotita o facultate noua! Asadar, fostul decan mai poate candida si pentru doua mandate! Ca sa fie cit mai credibil, a eliberat in 2003 diplome de absolvire cu denumirea redusa a facultatii, ?Litere, Istorie, Teologie?, fara ca aceasta schimbare sa fi fost aprobata si sa fi aparut in Monitorul Oficial, cum cere legea. Adica, diplome nelegale! Pentru a putea face aceste manevre, Ileana Oancea a avut nevoie de sprijinul rectorului, caruia i-a facut servicii - contra serviciu. Surse din presa saptaminala spun ca i-a acceptat una din fiice la doctorat, in regim special. A si angajat-o la Litere. Nepotismul merge mai departe: cea de-a doua fiica a rectorului ocupa o pozitie bunicica la Relatii Internationale !
Rectorul Ioan Mihai candideaza desi va implini virsta de pensie in timpul mandatului. El sustine ca n-are cine sa fie mai bun. El a primit recent o amenda pentru ca a insultat in public un cadru didactic si a fost nevoit sa plateasca daune morale. Ioan Mihai a fost implicat, pe la mijlocul deceniului trecut, impreuna cu Ioan Honcescu, pe atunci seful Corpului de control al premierului Vacaroiu, in privatizarea Fabricii de Bere din Timisoara. La timpul respectiv Serviciul pentru Combaterea criminalitatii eco