Feluri care tin de cald. Placinta cu peste afumat. Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, 1 galbenus, 1 ou intreg, sare, faina pentru planseta, unt sau margarina pentru uns forma. Pentru umplutura: 800 g peste afumat dezosat, 1 galbenus, 2 oua intregi, 100 g smantana, 150...
Feluri care tin de cald
Placinta cu peste afumat
Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, 1 galbenus, 1 ou intreg, sare, faina pentru planseta, unt sau margarina pentru uns forma. Pentru umplutura: 800 g peste afumat dezosat, 1 galbenus, 2 oua intregi, 100 g smantana, 150 g frisca nebatuta, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
•Aluatul - Se amesteca cu mixerul toate ingredientele plus un varf de cutit de sare si 2 linguri de apa rece, dupa care se framanta cu mana, pana ce se obtine un aluat neted. Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigider circa 30 de minute. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
•Umplutura - Se curata pestele dezosat de pielita si se rupe bucatele care se presara peste aluat. Se amesteca bine galbenusul, ouale, smantana si frisca nebatuta, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia peste bucatelele de peste. Se da placinta la cuptorul incins la 220 si se coace o jumatate de ora, pana ce se rumenesc marginile aluatului. Dupa 20 de minute de copt, se poate, eventual, acoperi, ca sa nu fie prea maronie, si se serveste calda sau rece.
Minestrone
Ingrediente (pentru 4 portii): 200 g cabanos, 2 catei de usturoi, 1 tulpina de praz, 300 g varza alba, 1 ardei gras, 1 dovlecel potrivit, 3-4 linguri ulei de masline, 250 g fasole boabe fiarta (eventual din conserva), 1 cutie rosii decojite (800 g), circa 1/2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), s