Reusita infratirilor depinde mult de primar sau, cu alte cuvinte, dupa cum iti alegi primarul, asa iti vor fi si ?fratii? localitatii.
Timisoara e un exemplu pe care edilul Gheorghe Ciuhandu il considera reusit din acest punct de vedere. Orasul de pe Bega are cite doi ?frati? in Italia (Faenza si Sassari), Germania (Gera si Karlsruhe), Franta (Mulhouse si Ruel-Malmaison) si unul in Ungaria (Szeged). Ciuhandu crede ca atit el, cit si predecesorii sai n-au facut decit ?infratiri lucrative?.
In afara schimburilor culturale, orasul de pe Bega a primit tramvaie de la Karlsruhe, finantare pentru spitalul de copii autisti de la Faenza, a beneficiat de stagii de pregatire profesionala a asistentilor sociali la Mulhouse. Ciuhandu sustine ideea infratirilor cu orase din zone apropiate.
Cu familia la Cupa Mondiala
Primarul Clujului, Gheorghe Funar, prefera, se pare, departarile. In urma cu un an si jumatate, el a semnat un acord de infratire cu orasul Makati din Filipine. Tot atunci, impreuna cu familia si mai multi concetateni, Funar a mers la Cupa Mondiala din Coreea de Sud, motivind deplasarea printr-o infratire cu orasul Suwon.
Pentru angajatii primariei, costurile deplasarii s-au acoperit din bani publici.
Nu stim sa existe alte urmari ale acestor acorduri. Funar s-a sfatuit cu consilierii locali si pe tema unei posibile infratiri a Clujului cu un oras iranian, Neishabour, votul consilierilor fiind negativ. Reactia lui Funar a fost sa-i solicite presedintelui Statelor Unite, George Bush, un punct de vedere legat de o infratire a Clujului cu un oras arab.
Basescu nu mai tine minte
Traian Basescu spune ca a pierdut sirul infratirilor pe care le-a facut Bucurestiul, fiind vorba de acorduri semnate de predecesorii sai, si despre care sustine ca sint ?acorduri nematerializate, facute doar de dragul plimbarilor?. Specialisti