Mai usoare, mai luminoase si cu rate de contrast tot mai mari, videoproiectoare urmeaza trendul tehnologic si evolutia mediului de afaceri la capitolul vanzari.
Unelte de comunicare, instrumente de studiu si echipamente de divertisment, videoproiectoarele digitale sunt din ce in ce mai accesibile, pretul modelelor entry-level coborand sub 1.000 de euro.
Videoproiectoarele se bucura de o popularitate tot mai mare atat in mediul de afaceri, cat si in sectoarele bugetare, precum educatie si administratie. Pe de o parte, aceste echipamente au devenit instrumente standard ale proceselor de comunicare si educatie, iar pe de alta parte, urmeaza tendinta ascendenta a fenomenului "home cinema", in segmentul de piata SOHO.
Calitatea videoproiectoarelor conditioneaza de multe ori succesul unor prezentari oficiale a unui companii sau aunor produse.
Investitia intr-un echipament performant este conditionata inainte de toate de cunoasterea functiilor si a facilitatilor care influenteaza direct calitatea proiectiei video: rezolutie, luminozitate, rata de contrast, lentile etc. Prezentatorul poate intalni tot felul de obstacole in derularea unei prezentari: de la incompatibilitatea cablurilor si a conectorilor pana la luminozitatea excesiva a salilor si un perturbant zgomot de fond.
Rezolutia nativa a videoproiectorului raspunde pentru calitatea detaliilor prezentarii si trebuie sa raspunda, de semenea unor cerinte specifice fiecarui utilizator. Un proiector cu o rezolutie mai mica beneficiazade un pret redus - sub 1.000 de euro - si poate proiecta imagini de aceeasi stralucire ca si in cazul modelelor cu rezolutii mari. Pentru a stabili care este rezolutia necesara(SVGA, XGA, SXGA etc) managerul IT trebuie sa identifice aplicatiile tipice in care va fi folosit videoproiectorul si mai ales daca detaliile fine su