Pe langa idila cu regele Edward al VIII-lea (a carui abdicare a transformat-o intr-o celebritate), Wallis Simpson a ramas in istorie si pentru memorabila afirmatie care s-a transformat in mantra oricarui om modern si ambitios: "nu poti fi niciodata prea bogat sau prea suplu".
La inceput, femeile au asociat statutul social cu gradul de zveltete: sotiile magnatilor si politicienilor subzistau exclusiv cu salate, iar apoi au recurs la exercitiile fizice epuizante si, in cele din urma, la chirurgia plastica, pentru a amana momentul in care urmau sa fie inlocuite cu exemplare mai tinere si, bineanteles, mai suple. In prezent, obsesia greutatii s-a extins si la copii - este o adevarata dezonoare pentru o femeie de afaceri de succes sau pentru sotia unui magnat sa aiba odrasle cu probleme de greutate, astfel incat cele mai noi diete (Atkins, South Beach, Zone) sunt aplicate cu strictete de la varsta de doi sau trei ani. Scolile din New York, de pilda, ofera elevilor meniuri alcatuite la cererea parintilor (fara carbohidrati, fara grasimi sau glucide), in vreme ce majoritatea centrelor de sport si yoga obtin un profit urias de pe urma programelor pentru copii, care incep sa vorbeasca despre celulita, bicepsi si muschii abdominali inca de la varsta de cinci ani.
Barbatii erau pana acum singurii care mergeau impotriva curentului, permitandu-si o "dieta" alcatuita din fripturi, hamburgeri, cartofi prajiti si dulciuri. Dar si acest ultim bastion a inceput sa se clatine in ultima vreme, cand directorii unor companii de top au recurs la mici "retusuri" pentru a elimina cearcanele, ridurile, inceputul de burta sau alte semne de imbatranire, asociate cu slabiciune si deteriorare de catre o societate obsedata de tinerete.
In incercarea de a amana momentul in care trebuie sa plece intr-o lunga calatorie de afaceri peste hotare (traducere