Despre mirosuri.... . Cutiile din material plastic prezinta inconvenientul ca pastreaza multa vreme mirosul alimentelor care au fost puse in interiorul lor. Pentru a le curata, inmuiati-le cateva ore in apa cu bicarbonat de sodiu, apoi clatiti-le si stergeti-le.. . Un ceainic prost curatat si nefolo...
Despre mirosuri...
•Cutiile din material plastic prezinta inconvenientul ca pastreaza multa vreme mirosul alimentelor care au fost puse in interiorul lor. Pentru a le curata, inmuiati-le cateva ore in apa cu bicarbonat de sodiu, apoi clatiti-le si stergeti-le.
•Un ceainic prost curatat si nefolosit multa vreme prinde miros urat, de mucegai. Pentru a-l elimina, spalati de mai multe ori ceainicul cu apa calda, apoi preparati un ceai foarte tare, pe care lasati-l in vas sa se infuzeze doua-trei ore. Aruncati-l, apoi clatiti cu apa calda. Pe viitor, lasati ceainicul sa se usuce cu capacul deschis.
•Cuptorul imbibat de mirosurile ramase de la diferite mancaruri se curata in felul urmator: presarati pe fundul lui coji de portocale si de lamai. Puneti pe una din grile o farfurie cu apa fierbinte si porniti gazul. Sub actiunea vaporilor, cojile citricelor isi vor elibera uleiurile eterice. Daca mirosurile sunt persistente (cele de alimente carbonizate) puneti in cuptor un vas cu ceai din plante aromate (busuioc, cimbru, rozmarin) si lasati-l sa mijoteasca. Lasati deschisa apoi, multa vreme, usa cuptorului.
•Mirosul de peste iese in urmatoarele feluri:
- frecati tigaia in care l-ati prajit cu ceai negru umed.
- in casa: dupa ce ati terminat de gatit pestele, ardeti o bucata de zahar intr-o cratita veche.
- in frigider: curatati totdeauna pestele de maruntaie inainte de a-l pune la rece si inveliti-l in hartie de aluminiu.
- mainile: daca au prins miros puternic de peste, spalati-le cu apa foarte