Bucatarie olandeza. Sandvisuri calde cu branza). Ingrediente (pentru 4 persoane): 16 felii de bagheta (paine alba), 150 g cascaval, 150 ml lapte, 80 g unt moale, sare, piper. . Mod de preparare: . Incingeti cuptorul la 180 si ungeti o tava mai mare cu unt. . Radeti cascavalul, puneti-l intr-un bol, a...
Bucatarie olandeza
Sandvisuri calde cu branza)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 16 felii de bagheta (paine alba), 150 g cascaval, 150 ml lapte, 80 g unt moale, sare, piper.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 180 si ungeti o tava mai mare cu unt.
• Radeti cascavalul, puneti-l intr-un bol, adaugati laptele, putina sare si piper macinat si amestecati-le bine.
• Ungeti toate feliile de paine cu unt (doar pe o parte) si puneti 8 dintre ele pe tava, cu partea unsa in sus.
• Turnati peste fiecare cate putin din amestecul de cascaval cu lapte, asezati deasupra celelalte 8 felii de paine unse (cu partea neunsa peste cascaval) si dati-le 10 minute la cuptor, sa se rumeneasca. Serviti-le calde, cu salata verde bine asezonata.
Spaghete cu sofran si cabanos
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g spaghete, 4 carnaciori afumati, 1 cutie pulpa de rosii (250 g), 2 cepe tocate marunt, 100 ml vin alb sec, 50 ml ulei de masline, 1 priza sofran, sare, piper.
Mod de preparare:
• Rumeniti ceapa in 2 linguri de ulei, turnati peste ea vinul alb, adaugati rosiile si sofranul si gustati de sare si piper.
• Fierbeti spaghetele al dente (8-10 minute) in 2 l de apa cu sare.
• Taiati cabanosul rondele si prajiti-l usor intr-o lingura cu ulei de masline. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba circa 5 minute.
• Scurgeti spaghetele si rasturnati-le intr-un castron incalzit in prealabil. Turnati peste ele sosul scazut, asezati deasupra cabanosul si serviti imediat.
Canapele d