Mancaruri de post. Ciorba de urzici. Ingrediente: 0,5 kg urzici, 1 capatana usturoi (mica), 1 l bors, sare, piper, 1 ceapa, 2-3 linguri orez, leustean verde, 1 lingurita hrean ras. . Mod de preparare: . Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca. . Se curata ce...
Mancaruri de post
Ciorba de urzici
Ingrediente: 0,5 kg urzici, 1 capatana usturoi (mica), 1 l bors, sare, piper, 1 ceapa, 2-3 linguri orez, leustean verde, 1 lingurita hrean ras.
Mod de preparare:
• Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca.
• Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert, impreuna cu urzicile, in 2 l de apa clocotita.
• Dupa aproximativ 1/2 de ora, se adauga orezul.
• Cand orezul s-a fiert, se adauga borsul in care s-au incorporat usturoiul pisat si hreanul ras.
• Se lasa ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute, se presara cu leusteanul tocat si se serveste imediat.
Legume provensale
Ingrediente: 1 ceapa, 250 g ciuperci, 300 g dovlecei, 400 g cartofi, 2 linguri ulei de masline, 3 lingurite ierburi aromate (cimbru, rozmarin), 10 rosii cireasa (foarte mici), 2 crengute busuioc.
Mod de preparare:
• Se curata legumele, se spala si se taie: ceapa fideluta, ciupercile felii, dovleceii rondele si cartofii cubulete.
• Se prajesc in uleiul incins, se adauga sare, piper si ierburile aromate taiate marunt, se acopera cu un capac si se lasa sa se dunstuiasca circa 20 de minute. Se servesc garnisite cu rosiile taiate in doua si frunzulite de busuioc.
Ciuperci umplute
Ingrediente (pentru 5 persoane): 10 ciuperci mari, 10 lingurite ulei, 2-3 cepe, sare, piper, patrunjel verde tocat, zeama unei lamai, inca o lingura de ulei.
Mod de preparare:
• Spalati ciupercile in apa cu zeama de lamaie (put