Cei doi directori de la Consiliul Judetean Suceava care au verificat proiectele SAPARD intocmite de firmele sotiilor lor vor fi dati pe mina Parchetului National Anticoruptie (PNA) si Oficiului de Lupta Antifrauda (OLAF), dupa ce Corpul de Control al Guvernului (CCG) a
Cei doi directori de la Consiliul Judetean Suceava care au verificat proiectele SAPARD intocmite de firmele sotiilor lor vor fi dati pe mina Parchetului National Anticoruptie (PNA) si Oficiului de Lupta Antifrauda (OLAF), dupa ce Corpul de Control al Guvernului (CCG) a confirmat, intr-un raport, ca este vorba de conflict de interese. Cei doi directori au ?verificat? 17 proiecte a caror valoare depaseste 300.000 de euro si au fost rasplatiti pentru ?onestitatea? profesionala cu 24.000 de euro.
Ce arata raportul Corpului de Control
? Potrivit raportului, Diafarm SRL a intocmit 14 proiecte SAPARD, in valoare totala de 235.425 de euro referitoare la drumurile din zonele rurale. Actionarul majoritar al firmei este Rodica Dobrea-Climec (92,42% din actiuni), iar proiectele au fost verificate de sotul ei, Niculai Dobrea-Climec. Pentru verificarea proiectelor, Dobrea-Climec a fost platit tot din fonduri SAPARD, cu 22.738 de euro.
? In celalalt caz, arata raportul, Sarom Impex SRL - al carei unic actionar este Violeta Veleanu - a intocmit trei proiecte SAPARD, in valoare totala de 70.738 de euro. Doua proiecte vizau canalizarea cu apa in zonele rurale, iar al treilea, alimentarea cu apa in acelasi mediu. Cele trei proiecte au fost verificate de Radu Adrian Veleanu, care a primit 1.380 de euro pentru serviciile prestate.
?PNA va stabili daca e vorba si de raspundere penala?, ne-a spus ieri seful CCG, Victor Ponta. El a propus ca aceste concluzii sa fie transmise Agentiei SAPARD si Consiliului Judetean Suceava, care ar urma sa ia masuri si sa recupereze banii atribuiti incore