Pentru ca nu are decat doua saptamani de concediu pe an, vara trecuta, Livia Dila, prezentatoarea stirilor de week-end de la B1Tv, a profitat la maximum de zilele libere si a plecat intr-o plimbare, Pentru ca nu are decat doua saptamani de concediu pe an, vara trecuta, Livia Dila, prezentatoarea stirilor de week-end de la B1Tv, a profitat la maximum de zilele libere si a plecat intr-o plimbare, cu masina, pana la...Roma. "Pana acolo, am vazut Balaton, un fel de Eforie Nord, Ljubliana, un oras deosebit, Piran, un mic port sloven cu aer italian, justificat de apropierea de Italia, Verona, Florenta, Pisa, Livorno si Ceccina Mare - o statiune foarte cocheta, unde am si apucat sa ne odihnim putin, fiindca ne ardeau talpile de atata umblat. La Roma, ne-am oprit direct langa Vatican. Pentru ca la cateva hoteluri de 4 stele din jur totul era ocupat, am incercat la Hotel Adriatic. Pretul ni s-a parut rezonabil pentru 3 stele: 90 euro o camera eleganta, cu aer conditionat. Chiar si conditiile de parcare erau bune acolo, spre deosebire de Florenta, unde nici macar nu ai voie sa parchezi langa hotel. La "Adriatic" am gasit locuri chiar in fata hotelului. E drept, 1 euro pe ora, intre orele 8 si 20. Duminica, insa, e gratis. Perioada in care am vizitat Roma, a doua parte a lunii iulie, ne-a oferit cele mai placute surprize turistice, dar si temperaturi de 40 de grade. Cumparam intruna sticle de apa plata, de 0,5l, la pretul de 2 euro, sau Coca-Cola, cu 4 euro. In zonele turistice nu exista supermarketuri, ci doar rulote in care se vand asemenea produse. Cat despre mancare, se stie, bucataria italiana inseamna paste si pizza. In Italia, acestea sunt cu adevarat savuroase, mult diferite de ceea ce gustasem eu acasa. Spre exemplu, la spaghetti, nimeni nu ne-a adus lingura. Ei nu folosesc asa ceva. Iar atunci cand am cerut parmezan la spaghetti cu sos de busuioc, chelnerul a fost or