Necazuri vechi, sfaturi noi.... Ca sa nu gresiti maioneza. ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura. . sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior.. pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legat...
Necazuri vechi, sfaturi noi...
Ca sa nu gresiti maioneza
• ouale si untdelemnul trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
• sarea, piperul si otetul trebuie puse de la inceput, si nu incorporate ulterior.
• pentru ca maioneza sa se lege usor, pastrati impreuna cu galbenusul, si bucatica mica de albus legata de el (germenele).
• ca sa reparati o maioneza taiata, puneti putin albus intr-un castron si turnati, putin cate putin, sosul, amestecand cu o lingura de lemn. Alta reteta: turnati otet fierbinte, picatura cu picatura, amestecand.
• maioneza devine mai digesta daca o amestecati cu putin iaurt.
• nu aveti oua ca sa faceti o maioneza? Inlocuiti-le cu lapte praf. Puneti 2-3 linguri intr-un castron, apoi amestecati cu untdelemn si mustar.
Alte sfaturi
•Friptura nu-si mai micsoreaza volumul, daca inainte de a o baga la cuptor o puneti cateva secunde la fiert.
• Blaturile de albus nu mai cad, daca inainte de a le coace, le pudrati cu zahar tos.
•Carnea tare, care se incapataneaza sa fiarba, se inmoaie daca puneti in supa 2 lingurite de tuica de 40 de grade.
•Patrunjelul ramane multa vreme proaspat si verde, daca puneti tulpinitele intr-un pahar cu apa, pe care il tineti la frigider. Schimbati zilnic apa si taiati putin din codite.
•Sosul vinegreta capata un gust deosebit, daca puneti in el o lingurita de praf de curry.
Necazuri vechi, sfaturi noi.... Ca sa nu gresiti maioneza. ouale si untdelemnul trebuie sa aiba ace