Feluri cu praz. Pana la aparitia pe piata a legumelor proaspete si zemoase mai avem de asteptat. De morcovii si telina de peste iarna ne-am cam saturat, la fel si de varza. Alternativa in aceasta perioada de "tranzitie" ne-o ofera prazul, cu tulpinile sale crocante si verzi. Gatiti, deci, cu praz! . S...
Feluri cu praz
Pana la aparitia pe piata a legumelor proaspete si zemoase mai avem de asteptat. De morcovii si telina de peste iarna ne-am cam saturat, la fel si de varza. Alternativa in aceasta perioada de "tranzitie" ne-o ofera prazul, cu tulpinile sale crocante si verzi. Gatiti, deci, cu praz!
Salata de praz cu oua
Ingrediente (pentru 3 portii): 500 g praz, 3 oua. Pentru sosul vinegreta: 2,5 linguri ulei de masline, 1 lingura otet aromat, 1 lingurita mustar (nu prea fin), 1 varf de cutit zahar, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se curata prazul si se indeparteaza partile de culoare verde inchis. Se spala, se taie rondele groase de 1/2 cm, se fierbe 4 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca si se lasa sa se scurga. Se fierb ouale circa 6 minute (sa fie moi), se tin sub jetul de apa rece si se curata de coaja. Pentru vinegreta: se amesteca toate ingredientele si se toarna peste rondelele de praz (caldute). Se pune salata in farfurii adanci, iar deasupra se aseaza ouale fierte intregi.
Salata de praz si cartofi
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g cartofi mai marunti, sare, 300 g praz, 2 cepe, 100 g sunca de Praga cu grasime cu tot, 1 legatura marar, 150 g iaurt, 150 ml lapte, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb 15 minute in apa cu sare. Se curata prazul, se indeparteaza partile de culoare verde inchis si se taie fasii late de 2 cm. Ceapa curatata se taie marunt, iar sunca de Praga, cubulete. Se spala mararul, se zvanta si se to