De toate, pentru toti.... Sticlele murdare se curata bine daca se introduc in ele bucati marunte de cartofi cruzi, peste care se toarna apa fierbinte. Se agita de mai multe ori, se arunca continutul, iar clatirea se face cu apa curata. . Cartofii se pot transporta pe geruri cat de aspre, fara a degera...
De toate, pentru toti...
•Sticlele murdare se curata bine daca se introduc in ele bucati marunte de cartofi cruzi, peste care se toarna apa fierbinte. Se agita de mai multe ori, se arunca continutul, iar clatirea se face cu apa curata.
•Cartofii se pot transporta pe geruri cat de aspre, fara a degera, daca ambalarea se face in saci textili, inmuiati inainte in apa. In timpul transportului, sacii vor ingheta, formand un strat izolator. La destinatie, cartofii trebuie scosi din ambalaj si pusi in camara.
•Stergatoarele de parbriz care nu mai curata bine trebuie schimbate intre ele. Efectul este surprinzator.
•Culorile musamalelor se improspateaza prin frecarea cu o carpa inmuiata intr-un amestec dintr-un ou crud si o lingurita de zahar pudra.
•Blanurile sintetice se curata folosind o pasta moale, din faina si neofalina, care se intinde pe suprafata materialului, se lasa 12 ore sa actioneze (departe de sursele de caldura), apoi se scutura bine cu o maturica sau o carpa curata.
•Urmele de degete de pe mobile se sterg cu o carpa inmuiata in apa amestecata cu cateva picaturi de amoniac. Se lustruieste apoi cu o flanela.
•Samburele de visina sau de pruna tinut in gura timp indelungat atenueaza setea.
•Fructele confiate trebuie taiate cu un cutit incalzit. Astfel nu se vor mai lipi de el.
•Cartofii dau un gust deosebit aluaturilor, daca sunt pusi in coca de paine sau de tort (doi cartofi fierti si dati pe razatoare, la 500 g faina). Aluatul va fi mult mai afanat. @