Bucatarie rapida. Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri. Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi, sare, 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja), 1/4 l lapte, 1/2 legatura marar, 80 g unt, 8 oua, piper, 1-2 linguri hrean ras (de la borcan). . Mod de preparare: . Se spala cartof...
Bucatarie rapida
Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi, sare, 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja), 1/4 l lapte, 1/2 legatura marar, 80 g unt, 8 oua, piper, 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).
Mod de preparare:
• Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati mai mari si se fierb circa 15 minute in apa sarata (putina).
• Sfecla se scurge si se taie cubulete. Se incalzeste laptele si se toaca mararul.
• Se incing in doua tigai cate 20 g unt si se fac ochiurile (4+4). Se sareaza si se pipereaza.
• Se scurg cartofii, se adauga laptele fierbinte si untul si se zdrobesc (piure). Se incorporeaza hreanul, mararul si cubuletele de sfecla, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste piureul cu ochiurile calde.
Macaroane (penne) cu ton si masline
Ingrediente (pentru 2 portii): 150 g macaroane scurte, sare, 3 rosii (150 g), 10 masline verzi (fara samburi), 1 conserva ton (150 g continutul), 1/2 legatura busuioc, 1 lingura ulei de masline, piper macinat mai mare.
Mod de preparare:
• Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.
• Rosiile se cresteaza, se tin putin in apa clocotita (in care au fiert macaroanele), se curata de pielita si se taie spalturi.
• Se scurg maslinele (zeama se pune deoparte) si se taie feliute. Tonul scurs se rupe bucatele, iar busuiocul, ales, spalat si zvantat, se toaca marunt, punandu-se deoparte cateva frunzulite.
• Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc p