Laptele vegetal se obtine din soia, seminte de dovleac si nuca Pregatit din diverse vegetale, este un tonic ideal pentru persoanele ce depun eforturi fizice si intelectuale, dar si convalescentii Laptele vegetal se obtine din soia, seminte de dovleac si nuca
Pregatit din diverse vegetale, este un tonic ideal pentru persoanele ce depun eforturi fizice si intelectuale, dar si convalescentii alergici la laptele de vaca. Iata cateva retete: n Laptele din germeni de soia se prepara dintr-un kg de germeni de soia - proaspeti si din tarate de grau (2 linguri). Germenii se trec prin masina de tocat cu sita deasa. Crupele obtinute se pun intr-un saculet de in si se amesteca cu cate o lingura de pulbere de busuioc, levantica, salvie si rozmarin. In saculet se mai adauga apa (la o temperatura de maximum 36 de grade). Dupa ce aceasta pasta se framanta bine, se strecoara. Adaugam din nou 2. apa in saculet si framantarea crupelor mai dureaza 15 minute. Se amesteca sucul obtinut in cele doua etape. Acest lapte poate fi consumat simplu sau in amestec cu ceaiul preferat. n Laptele din seminte de dovleac se prepara in acelasi mod. Materia principala, semintele de dovleac, nu se pune insa la germinat. In privinta cantitatilor, situatia este aceeasi: 1 kg seminte (maruntite cu coaja cu tot), 2 linguri de grau, cate o lingura de pulbere de busuioc, levantica, salvie si rozmarin. n Pentru laptele de nuca se foloseste 1 kg miez, uscat, rasnit prin masina, 4. apa si pulberi de plante. De asemenea, la prepararea altor sortimente de lapte vegetal, precum laptele de porumb crud, folosim boabele de la 1 kg stiuleti, care se dau prin razatoare. Pentru laptele de seminte de mar - cantitatile sunt aceleasi ca in primul caz.