Sugestii pentru masa de Pasti. Oua in cuiburi de rosii. Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 rosii mari si tari, 6 oua, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingurita maghiran, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.. Mod de preparare: . Incingeti cuptorul la 180. . Luati rosiile, taia...
Sugestii pentru masa de Pasti
Oua in cuiburi de rosii
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 rosii mari si tari, 6 oua, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingurita maghiran, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 180.
• Luati rosiile, taiati-le capacelele, scobiti-le si puneti miezul deoparte. Sarati-le si piperati-le in interior, asezati-le - cu capacele cu tot - pe o tava unsa cu ulei si dati-le 10 minute la cuptor.
• Intre timp, rumeniti ceapa curatata si taiata marunt circa 3-4 minute, in 2 linguri cu ulei, adaugati miezul de rosii taiat bucatele, usturoiul presat, maghiranul, sare si piper si lasati-le sa fiarba 5 minute.
• Turnati jumatate din sosul astfel preparat in rosiile scobite. Spargeti ouale unul cate unul intr-o ceasca si lasati-le sa alunece, pe rand, in fiecare rosie. Sarati, piperati si puneti maslinele si sosul ramas de jur imprejurul rosiilor. Dati-le inca 10 minute la cuptor si serviti-le imediat cu salata verde.
Icre Pompadour
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi nesfaramiciosi, 4 felii mari de somon afumat, 150 ml smantana groasa, 30 g icre rosii sau de crap, 4 fire marar verde, 4 cepe mici (de arpagic), 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
• Spalati cartofii cu peria sub jetul de apa si fierbeti-i 20 de minute in aburi.
• Taiati fiecare felie de somon in 4 fasii.
• Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati si taiati (cu foarfeca) 2 fire de marar