Sugestii pentru Masa de Pasti. Supa de telina cu ridichi si mar. Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g telina (radacina), 80 g unt, sare, piper, 1 legatura ridichi, 1 mar, 200 g frisca batuta. . Mod de preparare: . Se curata telina, se taie cubulete si se dunstuieste putin in untul incins (sa fie rum...
Sugestii pentru Masa de Pasti
Supa de telina cu ridichi si mar
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g telina (radacina), 80 g unt, sare, piper, 1 legatura ridichi, 1 mar, 200 g frisca batuta.
Mod de preparare:
• Se curata telina, se taie cubulete si se dunstuieste putin in untul incins (sa fie rumen). Se stinge cu 600 ml apa, se fierbe incet - cu capac - circa 10 minute si se paseaza, cu zeama cu tot, se sareaza si se pipereaza.
• Ridichile spalate si zvantate se taie feliute, iar marul, curatat, se da pe razatoarea mare sau se taie fasii.
• Se pune piureul de telina la fiert, amestecand intruna, si cand da in clocot, se ia de pe foc si se incorporeaza in el frisca batuta. Se garniseste supa cu feliile de ridichi si de mar si se serveste imediat.
File de peste cu piure de cartofi si legume
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 legatura cimbru, 600 g rosii, circa 10 linguri ulei de masline, 1 varf de cutit zahar, 2 dovlecei, 1 catel de usturoi, 400 g cartofi nesfaramiciosi, 4 fileuri de peste cu piele (crap, somon, cod), 2 linguri masline negre taiate in doua.
Mod de preparare:
• Se curata rosiile de pielita, se taie in 4, se indeparteaza - prin presare - semintele (care se pun deoparte) si se aseaza pe tava de la aragaz. Se presara cu sare, zahar si putin cimbru (frunzulite), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul incins la 100 si se lasa sa se usuce aproximativ o ora.
• Se spala dovleceii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele (cu o lingurita). Intr-o tigaie s