Compania Asirom are din luna februarie a acestui an un director general, functie care era prevazuta pana acum in organigrama, dar n-a fost ocupata, au anuntat ieri reprezentantii companiei. Directorul general al companiei este Catalin Stroe, 41 de ani, fost director al sucursalei din Ploiesti.
"Prin actul constitutiv exista acest post in cadrul societatii noastre, iar acum, avand in vedere dezvoltarea foarte mare a societatii, lansarile de produse noi, s-a luat masura sa se si numeasca un coordonator al activitatii de asigurare", a explicat Angela Toncescu, presedintele companiei, care detinuse si postul de director general pana la numirea lui Catalin Stroe.
Compania a anuntat ieri ca a avut un profit brut de circa 200 de miliarde lei (5,4 mil. euro) in 2003, fata de 140 miliarde lei profit net in 2002, iar pentru anul acesta previzioneaza un profit brut in crestere cu 25% in euro, deci de circa 283 mld.lei (6,7 mil. euro).
De asemenea, compania asteapta o crestere a primelor brute subscrise de circa 25% in euro, pana la circa 180 milioane de euro (7500 mld.lei).
"Rezultatele de pe primele luni din acest an ne confirma aceasta estimare", a spus Toncescu.
Asirom a raportat pentru anul trecut prime brute subscrise de 144 milioane de euro, din care 113 milioane de euro din asigurari generale (plus 36% fata de 2003) si 31 milioane de euro din asigurari de viata (dublu fata de 2003).
Cu aceste rezultate raportate, Asirom a ramas si in 2003 cea mai mare companie de asigurari de pe piata romaneasca din punct de vedere al vanzarilor totale: asigurari de viata si generale. Defalcat, pe fiecare dintre piete compania ocupa locul doi, dupa ING Nederlanden si, respectiv, Allianz-Tiriac.
"Cresterea in asigurari de viata din 2003 se datoreaza cresterii cererii de polite de pensie suplime