Suparati nevoie-mare, muncitorii s-au apucat sa distruga utilajele
Salariatii au distrus cateva aparate de sudura, nemultumiti ca unii colegi munceau * Prin declansarea grevei, sansele de majorari salariale se diminueaza deoarece pierderile vor fi semnificative * Pe durata grevei sindicalistii nu vor primi salarii * DMHI si-ar putea chiar inchide portile pe o perioada ce nu poate fi prevazuta * Administratia va contesta, pe cai legale, ilegalitatea grevei La Santierul Naval Daewoo Mangalia, aproape doua mii de angajati au declansat, ieri dimineata, greva generala pe durata nedeterminata. Sindicalistii au protestat in incinta santierului, strigand ca vor salarii mai mari, in semn de protest fata de refuzul patronatului de a majora salariile. Modul de exprimare ales de protestatari a constat in parcurgerea arterelor principale care strabat santierul, cerand solutionarea cat mai urgenta a revendicarilor. Alaturi de cei aproximativ 2000 de protestatari s-a aflat si secretarul general al BNS, Matei Bratianu.
Violenta sindicala Liderul de sindicat Marin Florian a declarat ca sindicalistii sunt deschisi oricarei cai de dialog, dar numai daca administratia ii va invita la negocieri. Deschiderea la dialog a grevistilor s-a vazut chiar din prima zi de protest. Directorul de resurse umane al Santierului Naval Daewoo Mangalia, Gemal Memetcea, a declarat ca in timpul protestelor de ieri dimineata salariatii nemultumiti au distrus cateva aparate de sudura. Memetcea a precizat ca, la momentul declansarii grevei, in incinta unitatii erau cativa muncitori care lucrau. Grevistii suparati au luat respectivele aparate si le-au trantit de pamant, crezand ca astfel isi vor rezolva problemele. Aceasta este insa cea mai mica problema legata de protest.
Greva cu orice pret Directorul de resurse umane din cadrul DMHI considera decizia liderilor Sindicatului Liber "Navalist