Brutarii de la Pambac au obtinut locul al patrulea la Cupa Europei, competitie de specialitate desfasurata in perioada 26-30 martie in Danemarca. Echipa bacauana a reprezentat Romania, dupa ce a luat locul intii la Cupa Brutarilor autohtona. Echipa Pambac si, totodata, a Romaniei a fost compusa din Catalin Radu, Adrian Ghioc si Constanta Albuica. Sefa echipei a fost inginerul Adriana Macri, desemnata de patronatul brutarilor si morarilor, Rompan. Raducan Ion, presedintele Pambac, spune ca premiul a fost obtinut dupa sustinerea celor trei probe, care au constat intr-o lucrare artistica, piine si patiserie. Presedintele Ion spune ca tema la lucrarea artistica a fost "Carnaval". Ca urmare, membrii echipei au realizat un simbol al carnavalului romanesc, unde, pe un soclu de piine, apar masti, trei pitici si un urs. Concursul s-a desfasurat cu public, iar concurentii au avut la dispozitie cinci linii tehnologice identice. Punctajul s-a realizat si in functie de modul de lucru, nu doar pe baza produsului final. Primele trei locuri au fost cistigate de Elvetia, Irlanda si Danemarca, iar Romania a impartit cu Franta pozitia a patra. "E greu sa urci pe podium, mai ales ca Romania este abia la a doua participare. Noi, la gustul piinii, am fost printre cei mai buni, dar n-am avut experienta la modul de aranjare si la respectarea timpilor de concurs", afirma Ion. Anul viitor, Cupa europeana a brutarilor se va desfasura in Franta. (Florin POPESCU) Brutarii de la Pambac au obtinut locul al patrulea la Cupa Europei, competitie de specialitate desfasurata in perioada 26-30 martie in Danemarca. Echipa bacauana a reprezentat Romania, dupa ce a luat locul intii la Cupa Brutarilor autohtona. Echipa Pambac si, totodata, a Romaniei a fost compusa din Catalin Radu, Adrian Ghioc si Constanta Albuica. Sefa echipei a fost inginerul Adriana Macri, desemnata de patronatul brutarilor si morarilo