Masa de Pasti (Ii). Salata cu ciuperci si piept de pui. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 andiva, 1/2 salata verde creata, 250 g ciuperci, 1 piept de pui dezosat, 1 lingura unt, sare, piper, 100 g bacon taiat cubulete. Pentru sos: 6 linguri maioneza, 4 linguri iaurt, 4 linguri ketchup, 4 linguri vin...
Masa de Pasti (Ii)
Salata cu ciuperci si piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 andiva, 1/2 salata verde creata, 250 g ciuperci, 1 piept de pui dezosat, 1 lingura unt, sare, piper, 100 g bacon taiat cubulete. Pentru sos: 6 linguri maioneza, 4 linguri iaurt, 4 linguri ketchup, 4 linguri vin dulce (sau suc de mere).
Mod de preparare:
• Se aleg frunzele de salata si andiva, se spala, se zvanta intr-un servet si se rup bucati potrivite. Ciupercile curatate se taie in doua sau felii mai mari. Pieptul de pui se spala, se sterge, se taie cubulete si se prajeste circa 10 minute in untul incins. Se adauga ciupercile, se dunstuiesc putin, se sareaza si se pipereaza. Cubuletele de bacon se rumenesc intr-o tigaie fara grasime. Din maioneza, iaurt, ketchup si vin se prepara sosul, care se gusta de sare si piper si se amesteca cu toate ingredientele amintite (salata, ciuperci, pui, bacon...). Salata se serveste imediat.
Salata de heringi cu mere
Ingrediente (pentru 4 persoane): 320 g heringi usor afumati (fileuri), 250 ml lapte, 2 mere, 2 tulpini de telina, 1 iaurt, 30 g branza de vaci + smantana (tip Fagaras), 1 lingurita hrean ras, zeama de la o lamaie, 50 ml whisky, sare, piper.
Mod de preparare:
•Asezati fileurile de heringi intr-un vas adanc, turnati peste ele laptele, acoperiti-le cu o folie de plastic si tineti-le 12 ore la frigider.
• A doua zi puneti whisky-ul pe foc, ca sa se evapore alcoolul, si lasati-l sa se raceasca.
• Amestecati - intr-un castron - branza de vaci cu iaurtu