Centrul Multimedia Dramafest si-a deschis portile, nu intimplator, pe data de 27 martie, de Ziua Mondiala a Teatrului. Infiintarea acestuia a fost posibila ca urmare a unui parteneriat stabilit intre Primaria Municipiului Tirgu-Mures si Fundatia Dramafest, fiind si sub acest aspect, daca nu o premiera absoluta, atunci, cu siguranta, una dintre rarele asociatii de acest gen din tara. Este incurajator sa vezi ca poate exista conlucrare in interesul comunitatii intre administratia publica si societatea civila. Iar meritul Primariei din Tirgu-Mures este cu atit mai mare cu cit face astfel dovada ca a stiut sa aprecieze la justa valoare constanta si consistenta programelor si proiectelor derulate de Fundatia Dramafest, de la infiintarea sa in anul 1999 si pina in prezent. Parteneriatul incheiat consfinteste functionarea Centrului Multimedia Dramafest in Turnul Macelarilor, unul dintre bastioanele cetatii medievale a orasului. Spatiu generos, acesta acopera doua niveluri, de aproximativ 100 m2 fiecare.
La nivelul superior a fost amenajata o sala de spectacole de tip studio cu 80 de locuri, in timp ce la celalalt nivel va functiona o cafenea artistica ce constituie un spatiu alternativ si/sau neconventional pentru concerte, expozitii, spectacole-lectura, training-uri, ateliere de lucru s.a.
De altminteri, chiar inaugurarea a pus in evidenta, asa dupa cum sublinia directorul Centrului, actorul Nicu Mihoc, un spectru larg de preocupari si initiative ce vor fi dezvoltate aici. Vor fi gazduite proiectele de teatru educational si/sau social, derulate tot prin intermediul unui centru, numit insa Centru de Resurse pentru Tineri. Infiintat, de asemenea, in urma unui parteneriat strategic – cu Fundatia Concept din Bucuresti –, acesta face parte din reteaua Art for Social Change, un program finantat si implementat de Fundatia Culturala Europeana din Amsterdam in n