Sarbatoarea de Pasti reuneste multi credinciosi in lacasurile de cult. Pentru evitarea unor tragedii de genul celei petrecute in urma cu doi ani, cind biserica din satul Valea Anestilor, comuna Livezile, veche de 160 de ani si monument istoric, a ars chiar in noaptea de Pasti, pompierii mehedinteni vor efectua o serie de controale.
Grupul de Pompieri „Drobeta“ din Mehedinti, cu sprijinul Protoieriei Drobeta Turnu Severin, a tiparit si distribuit fluturasi pe care sint scrise principalele masuri de prevenire si stingere a incendiilor, care trebuie respectate pe timpul slujbelor.
Cite un reprezentant al pompierilor de la Inspectia pentru prevenirea incendiilor se va afla in Noaptea de Inviere la fiecare lacas de cult din Drobeta Turnu Severin, pentru a veghea la respectarea normelor privind prevenirea incendiilor. In celelalte orase ale judetului Mehedinti, in Noaptea de Inviere va circula cite o patrula de pompieri de la subunitatile locale.
Pompierii recomanda limitarea accesului credinciosilor in incinta peste capacitatea bisericii, confectionarea unor dispozitive metalice pentru depunerea luminarilor aprinse si dotarea lacasurilor de cult cu instrumente de stingere a incendiilor.
Manastirile Vodita si „Sfinta Ana“- neincapatoare in Noaptea de Inviere
Credinciosi din toata tara participa la slujba oficiata de Pasti la Manastirile Vodita si „Sfinta Ana“ din Mehedinti. Manastirea Vodita este cea mai veche ctitorie voievodala, atestata documentar si totodata primul asezamint monahal din Tara Romaneasca. Manastirea a fost ridicata intre anii 1370 si 1372, de Sfintul Nicodim de la Tismana, pe cheltuiala voievodului Vladislav I.
Un alt monument istoric al judetului este Manastirea „Sfinta Ana“ din Orsova, ctitorita de Pamfil Seicaru si ridicata intre 1936-1939. „Cele doua lacasuri de cult devin neincapatoare in noaptea de Pa