Procesul de privatizare a CEC va fi coordonat de o comisie speciala, ai carei membri nu vor putea face parte din comitetul de directie al bancii, timp de trei ani de la incetarea calitatii de membru, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor (MFP).
Comisia va fi formata din 11 membri, respectiv din patru reprezentanti ai Ministerului Finantelor, trei ai Bancii Nationale, doi ai Ministerului Justitiei si doi specialisti cu experienta in domeniu, si va fi condusa de unul dintre reprezentantii MFP, potrivit Mediafax. Componenta comisiei va fi stabilita prin ordin al ministrului finantelor.
Membrii comisiei nu vor putea detine, timp de trei ani de la incetarea acestei functii, postul de administrator, de membru in comisia de supraveghere speciala sau de membru in comitetul de directie la banca privatizata sau la una dintre filialele ori sucursalele acesteia.
Membrii comisiei de privatizare vor beneficia de o indemnizatie lunara in cuantum de 10% din salariul brut al presedintelui Consiliului de Administratie al CEC.
Cheltuielile aferente indemnizatiilor si actiunilor de publicitate vor fi suportate de CEC. Anuntul pentru privatizarea CEC ar putea fi publicat in luna martie din 2005.
PNL a cerut ieri ca Guvernul sa faca publice toate termenele privind etapele de privatizare a CEC si sa informeze populatia despre modul in care sunt afectate depozitele cetatenilor. "Guvernul a adoptat strategia de privatizare a CEC numai in urma presiunilor repetate ale FMI. Ordonanta privind privatizarea CEC este insa evaziva referitor la termenele pana la care trebuie indeplinite etapele fundamentale ale procesului de privatizare", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu.
Statutul CEC confera institutiei o pozitie aparte in sistemul ba