Bucatarie rapida. Cartofi cu sos de branza si ridichi. Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 6 linguri ulei, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1/2 castravete, 1 legatura ridichi, 1 legatura codite de ceapa verde, 500 g branza de vaci, 150 g iaurt, 1 legatura patrunjel....
Bucatarie rapida
Cartofi cu sos de branza si ridichi
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 6 linguri ulei, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1/2 castravete, 1 legatura ridichi, 1 legatura codite de ceapa verde, 500 g branza de vaci, 150 g iaurt, 1 legatura patrunjel.
Mod de preparare:
• Se-ncinge cuptorul (cu tava inauntru) la 200C. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie spalturi. Se bate uleiul cu maghiranul, sarea si piperul si se amesteca cu cartofii taiati.
• Se aseaza cartofii in tava incalzita si se dau 40 de minute la cuptor, intorcandu-i din timp in timp.
• Castravetele curatat si taiat in doua si ridichile curatate si spalate se taie cubulete. Coditele de ceapa verde se spala, se zvanta si se taie rondele. Se amesteca toate cu branza de vaci si iaurtul si se gusta de sare si piper. Se presara patrunjelul verde peste cartofi, care se servesc calzi, impreuna cu sosul de branza si ridichi.
Salata greceasca cu chiftelute
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 cepe, 1 legatura patrunjel, 400 g carne tocata (de vita), sare, piper, 1 lingurita maghiran, 8 linguri ulei de masline, 500 g rosii, 1 castravete, 1 salata verde mica, 4 linguri otet, 60 g masline negre.
Mod de preparare:
• Se curata ceapa si se taie marunt, iar patrunjelul verde, spalat si zvantat, se toaca. Se amesteca amandoua cu carnea tocata, sarea, piperul si 1/2 lingurita de maghiran si se framanta bine. Cu palmele ude se fac circa 16 chiftelute si se prajesc aproximativ 7 minute i