Bucatarie rapida. Budincuta de patrunjel. Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele, 200 g frisca nebatuta (sau smantana), 2 oua, sare, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 2 lingurite unt. . Mod de preparare: Se curata radacinile de patrunjel, se spala, se taie bucati...
Bucatarie rapida
Budincuta de patrunjel
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele, 200 g frisca nebatuta (sau smantana), 2 oua, sare, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 2 lingurite unt.
Mod de preparare: Se curata radacinile de patrunjel, se spala, se taie bucati si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Se scurg si se maruntesc cu mixerul. Se incorporeaza frisca (smantana) si galbenusurile si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Piureul astfel obtinut se imparte in doua. Se spala frunzele de patrunjel, se zvanta, se toaca marunt si se amesteca cu una din jumatatile de piure. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza - in parti egale - in ambele jumatati de piure. Se ung forme mici (sau cesti de 125 ml) cu unt si se toarna in ele - alternativ - cate-un strat din fiecare piure. Se aseaza formele intr-un vas mare termorezistent, in care se toarna apa clocotita cam de doua degete, si se dau 20 de minute la cuptorul incins, ca sa se intareasca compozitia. Se ridica apoi temperatura la 160 si se lasa sa se coaca inca 20 de minute. Se desprind budincutele cu un cutit, se rastoarna pe farfurii si se servesc calde.
Paste cu morcovi si chili
Ingrediente (pentru 2 portii): 250 g paste fainoase (melcisori, scoici, urechiuse), sare, 400 g morcovi, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 ardei iute rosu (mic), 2 linguri ulei, 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1 lingura unt.
Mod de preparare: Se fierb pastele al dente in apa multa cu sare, se tin sub jetul de apa rece