Costica. Cunoasteti specificul oraselor aflate la malul marii? Nu ma refer la datele geografice: relief, clima... sau la obiectivele turistice. Eu va intreb care este primul lucru pe care il observi ca simplu "musafir", fie ca vii pentru prima data, fie ca revii. Va spun eu: pescarusii! Despre unul d...
Costica
Cunoasteti specificul oraselor aflate la malul marii? Nu ma refer la datele geografice: relief, clima... sau la obiectivele turistice. Eu va intreb care este primul lucru pe care il observi ca simplu "musafir", fie ca vii pentru prima data, fie ca revii. Va spun eu: pescarusii! Despre unul din reprezentantii acestei "etnii" dobrogene vreau sa va povestesc. Noi i-am spus Costica. Are un aer foarte important si o privire sobra, care nu prea incurajeaza hazul facut pe seama lui...
Totul a inceput la o aniversare pe care toate colegele din birou am pregatit-o minutios: platouri frumos aranjate, cu tot ce demonstreaza stapanirea artei culinare. Ca sa fie mai bine vazute si admirate, am hotarat sa asezam bunatatile pe pervazul lat al celor doua ferestre din incapere. Arata bine asa, ca la expozitie, si era foarte practic. Bineinteles, ferestrele erau inchise. Prinse cu treaba, nu am observat musafirul nepoftit care se infiintase de cealalta parte a geamului si care privea "critic", ca pentru a pune nota, cand cu un ochi, cand cu celalalt, vitrina cu bunatati. La inceput, nu l-a bagat nimeni in seama. Dar cand invitatii au inceput sa manance, s-au trezit fata in fata cu un pescarus, pe care doar geamul il oprea sa se serveasca si el din bucate. Pentru ca foamea lui, manifestata prin patrulari de-a lungul pervazului si puternice batai cu ciocul in geam, a starnit pe langa amuzament, si mila, pana la urma, pescarusul, botezat pe loc cu numele de Costica, a fost poftit, si el, la ospat. Prin fereastra intredeschisa, oaspetele inaripat, deveni