O valorificare mai substantiala, avind ca efect degajarea, spatializarea camerelor, se obtine prin ?mularea? pe colturi a unor elemente de mobilier. De la simple polite la piese mari (canapea, bar, loc de mic dejun, birou, dulapuri), este de preferat ca forma acestora sa fie curba. Astfel, rigiditatea unghiului drept al peretilor este ?indulcita?, ceea ce confera o ambianta confortabila vizual si o intimitate sporita. (Ana-Maria Notar)
Alegerea terenului pentru constructii
Printre cititorii nostri sint foarte multi care doresc sa-si construiasca o casa. In cadrul acestui demers, alegerea terenului (in cazul in care nu-l aveti deja) este una dintre cele mai importante etape, in care trebuie sa se tina cont de criteriile financiare si functionale.
In alegerea unui teren pentru casa, pretul este de cele mai multe ori elementul decisiv. Costul variaza in functie de zona (centru/periferie) si de amplasare (intravilan/extravilan). O situatie speciala o au terenurile (intravilan/extravilan) nelotizate (care nu sint excluse din circuitul agricol). In acest caz, primele demersuri sint obtinerea certificatului de urbanism si excluderea terenului din circuitul agricol, pentru care se plateste o taxa de trei ori mai mare decit costul acestuia. De aceea, la achizitionarea unui teren se recomanda consultarea unui avocat sau a unei agentii de intermedieri imobiliare care cunoaste regimul juridic al terenului.
Atentie la utilitati!
La achizitionarea unui teren pentru constructie, foarte importante sint si utilitatile (apa, curent electric, gaze naturale, canalizare, drum de acces). Lipsa uneia sau a mai multora dintre aceste retele poate influenta decisiv pretul terenului. In aceasta situatie, urmatorul pas este gasirea unor solutii alternative pentru respectivele lipsuri. Daca terenul nu este traversat de o conducta de gaze, ce