Bucatarie rapida. Salata cu macrouri marinate. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 macrouri de 250 g fiecare, sare grunjoasa. Pentru salata: 1 salata creata, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 lamaie, 5 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 1/2 lingurita mustar, sare, piper. Pentru marinata: 3 fire...
Bucatarie rapida
Salata cu macrouri marinate
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 macrouri de 250 g fiecare, sare grunjoasa. Pentru salata: 1 salata creata, 2 rosii, 1 ardei gras, 1 lamaie, 5 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 1/2 lingurita mustar, sare, piper. Pentru marinata: 3 fire de patrunjel, 60 ml otet, 60 ml ulei de masline, 1/2 lingurita boabe de piper, 1 lingurita boabe de coriandru.
Mod de preparare:
• Curatati macrourile, spalati-le, zvantati-le si asezati-le pe o tava. Sarati-le (cu sare grunjoasa) si presarati peste ele frunze de patrunjel.
• Puneti sa fiarba, intr-o craticioara, 120 ml de apa, otetul si 60 ml de ulei de masline, impreuna cu boabele de piper si de coriandru.
• Turnati marinata fierbinte peste macrouri, inveliti tava in folie de aluminiu, lasati sa se raceasca macrourile si dati-le 2 ore la frigider.
• Intre timp, spalati si zvantati salata, curatati rosiile si ardeiul, taiati-le cubulete, amestecati-le pe toate si puneti-le deoparte, la rece.
• Taiati lamaia felii, si pe urma triunghiuri.
• Preparati sosul vinegreta: amestecati mustarul cu zeama de lamaie, incorporati uleiul de masline si gustati de sare si piper.
• In ultimul moment, asezonati salata si puneti-o pe un platou. Asezati deasupra macrourile scurse si presarati triunghiurile de lamaie.
• Serviti-le imediat, cu paine de secara unsa cu unt.
Snitele de telina
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 radacina mare de telina (1,2 kg), sare, 3 linguri sos de tomate cu ustu