Cum se intretin vasele de bucatarie. Vase de otel inoxidabil. . Sa fie perfect degresate si sa fie clatite cu apa in care s-a pus putin otet. . . Spalate cu apa care contine mult detergent si clatite superficial, se vor acoperi in timp cu un strat fin de urme de chimicale si vor capata reflexe alba...
Cum se intretin vasele de bucatarie
Vase de otel inoxidabil
• Sa fie perfect degresate si sa fie clatite cu apa in care s-a pus putin otet.
• Spalate cu apa care contine mult detergent si clatite superficial, se vor acoperi in timp cu un strat fin de urme de chimicale si vor capata reflexe albastre-vinetii.
• Din cand in cand, exteriorul sa fie lustruit cu putin alcool.
Vase emailate
• Se curata cu Tix.
• Sa nu fie frecate cu bureti metalici care zgarie emailul.
Vase de sticla rezistente la foc
• Sa fie fierte din cand in cand in apa cu detergent.
• Sa nu fie frecate cu burete metalic.
• Sa nu fie puse direct pe flacara.
Vase de aluminiu
• Vor fi spalate cu apa sapunita sau cu o carpa moale imbibata in sapun.
• Mancarea prinsa pe fund se scoate cu apa calda si o perie moale, nu cu un burete metalic.
• Pentru a disparea urmele de negreala, se pun la fiert, circa 10 minute, in apa cu otet sau zeama de lamaie; nu le convin prafurile aspre de curatat, soda sau lesia de cenusa, care le strica si le innegresc.
• Daca vreti sa le pastrati cat mai mult timp, e bine sa le stergeti cu grija, dupa spalat.
Vase de arama
• Sa fie spalate cu apa fierbinte, in care s-a dizolvat putin sapun.
• Sa fie frecate regulat, cu un amestec de sare umeda si otet.
• Sa fie frecate din cand in cand cu o bucata de lamaie inmuiata in sare.
• Sa fie clatite si