odata cu incalzirea vremii, vrincenii au invadat terasele oraselor. patronilor le cresc incasarile, chelnerilor bacsisurile, iar clientii de bucura de orele petrecute "la una mica" in aer liber. berarii nu se vaita de lipsa de musterii, mai ales ca bautul berii a devenit aproape un "sport national" Terasele au devenit o afacere profitabila, iar in Focsani, odata cu soarele, au aparut zeci de amplasamente. Aproape fiecare patron de bar sau restaurant si-a scos scaunele, mesele si umbrelutele in fata pravaliei, iar clientii, dupa cum o dovedesc evidentele, nu se lasa prea mult asteptati. Pentru patronii care au deschis "gradinile de vara", sezonul cald se dovedeste a fi unul mai mult decit profitabil, atit din punct de vedere al cresterii vinzarilor, cit si din perspectiva numarului de clienti. Si pentru ca temperaturile din ce in ce mai ridicate indeamna pe multi la umbra teraselor, focsanenii au invadat in week-end barurile din oras, care se intrec in a oferi cele mai placute conditii pentru a atrage citi mai multi musterii. Patronii spun ca au clienti pe tot parcursul ziliei: la prinz vin familistii, dupa amiaza tinerii, iar seara, pina la ultima comanda, clientii fideli. Focsanenii au sunat mobilizarea generala la terase. Spre bucuria patronilor de localuri publice, "a sta la o halba cu prietenii" a devenit un mod placut de a pierde vremea si a cheltui banii. "Nu numai sefii nostri se bucura de profit odata cu venirea caldurii, ci si noi, personalul. De cind s-a incalzit vremea s-a sesizat o crestere a vinzarilor, iar clientii nostri s-au mai inmultit. Acum, de cind am deschis si terasa, pe linga clientii casei am mai cistigat si alti clienti, care pina acum nu ieseau. A fost prima terasa care s-a deschis dinainte de Pasti, si pot spune ca aici vine si multa lume buna. Vara e foarte aglomerat", spune Aurelian Ponea, angajat la terasa Acapulco. Clientii care frecven