Interesul firmelor maghiare pentru industria turistica din Romania este demonstrat de investitiile pe care companiile din tara vecina le-au realizat la noi. Cel mai important investitor maghiar in turismul din Romania este Danubius Hotels Group, societate ce detine pachetul majoritar de actiuni (56%) la Salina Invest din Targu Mures. In proprietatea societatii se afla in momentul de fata 3 hoteluri si o baza balneoclimaterica din statiunea Sovata. Investitia in reconstructia Hotelului Sovata s-a ridicat la 7,5 milioane de USD, iar pentru acest an se urmareste o investitie de 3,5 milioane de USD pentru reconstructia Hotelului Bradet. Acesta va oferi turistilor, in cele 92 de locuri de cazare, confort de 4 stele. "Trebuie sa vedem cum intra pe piata hotelul Sovata, inainte de a demara alte investitii. In prezent, din cele 168 de camere, 92 sunt ocupate, ceea ce ma determina sa cred ca in sezon, hotelul va avea un grad maxim de ocupare", spune, Wisky Peter, director general la Salina Invest.
O alta zona atractiva pentru investitile turistice maghiare o reprezinta hotelurile din zona Covasna-Harghita. In 2001, societatea Hotel Tarnava 2000 din Odorheiul Secuiesc a intrat intr-un parteneriat cu Valto 4 Libra din Ungaria. In prezent peste 92% din capitalul social este detinut de firma maghiara care a investit peste 3 milioane de USD in reconstructia hotelului Tarnava.
Schimbul turistic Romania-Ungaria a inregistrat cresteri spectaculoase in ultimii ani. Daca in 1998, s-au inregistrat 120.000 de innoptari ale turistilor romani in Ungaria, in 2003 s-a ajuns la 206.000, cresterea fata de anul precedent fiind de 23%. "Nu exista date de incredere, pentru ca se face doar o statistica de granita care contabilizeaza intrarile, dar probabil numarul turistilor e mult mai mare decat cel oficial. La acest nivel, intrarile romanilor in Ungaria s-au a