De ce ar crede cetatenii Romaniei ca alegerile de anul acesta vor fi corecte din moment ce primarul Bacaului, presedintele CJ Vrancea si alti baroni locali, nu au patit nimic pentru voturile "cumparate" cu tombole electorale sau smulse cu urna mobila, cu ocazia votarii noii Constitutii?
Cazurile de fraudare a votului la referendumul national asupra Constitutiei au fost ingropate definitiv de Parchetele teritoriale. Sutele de semnale venite din tara ca s-a incalcat Legea referendumului au fost fie uitate, fie pasate de la o institutie la alta. Traseul pe care l-au luat sesizarile de fraudare a avut menirea de a pierde urmele neregulilor. In mod scandalos, la mai bine de sase luni de la referendum, doar 12 cazuri au fost solutionate de instante. Si, bineinteles, in 11 situatii organele de ancheta au ajuns la concluzia ca nu s-a comis nici o fapta penala. Uluitoare decizie, atita vreme cit au existat situatii flagrante de mituire a alegatorilor sau de abuz in utilizarea urnelor mobile. Indiferent de cite nereguli ar fi la vot, Biroul Electoral, care trebuie sa vegheze la respectarea legalitatii alegerilor are practic un rol decorativ, cita vreme paseaza sesizarile Parchetului, iar acesta intirzie luni intregi un verdict.
Sesizarile de incalcare a Legii referendumului
? Gorj: baronul PSD, Nicolae Mischie, a anuntat ca nu-i va mai primi in audienta pe cei care nu pot face dovada ca au votat la referendum
? Brasov: primarul de Risnov i-a amenintat pe cetateni ca nu vor mai beneficia de ajutoare sociale daca nu voteaza
? Hunedoara: primarul unei comune le-a conditionat pensionarilor dreptul de a-si ridica pensia daca nu se prezinta la vot.
Controverse la numararea voturilor
? Bihor: Directia Judeteana de Statistica a raportat cu 10.000 de voturi mai mult decit numarul votantilor, iar, la sesizarea liberalilor, reprezentantii