Problema cu care se confrunta locuitorii din Almaj a fost mediatizata la inceputul anului. Apa din fintinile satelor ce apartin de aceasta comuna nu mai este buna de baut din anul 1985, cind pinza freatica a fost infestata in urma unui accident ecologic produs in satul invecinat, Cotofenii din Fata. In luna mai a acelui an, una dintre sondele petroliere a fost inghitita de pamint, iar autoritatile comuniste din acea perioada au incercat sa ascunda catastrofa. Acum, in locul respectiv este un lac imens in care se colecteaza deseurile petroliere. Chiar daca apa a devenit imposibil de baut, multi locuitori au continuat s-o consume, iar numarul deceselor cauzate in special de boli de rinichi a crescut. In Almaj, nici una din fintinile publice sau din curtile oamenilor nu are apa potabila, iar taranii spun ca ?de ceva vreme a devenit asa de rea incit nici animalelor si pasarilor nu le mai putem da?. Problema apei potabile din Almaj s-ar fi putut insa rezolva, avind in vedere ca prin zona trece conducta de apa Izvarna, care aprovizioneaza orasul Craiova. Viceprimarul comunei, Constantin Circiumaru, sustine ca in ultimii ani a sesizat atit Consiliul Judetean, cit si Prefectura Dolj cu privire la greutatile cu care se confrunta.
?Am depus memorii peste memorii. Le-am si uitat numarul. Bineinteles ca am primit si raspunsuri. Numai promisiuni si vorbe. O data mi s-a spus ca nu ne pot racorda la Izvarna pentru ca apa este a craiovenilor. Oamenii mor pe capete, iar pe noi nu ne ajuta nimeni?, declara viceprimarul. (Elena Alexandru, Florin Baltaretu)
?Voi recurge? la automutilare pe 6 iunie, ora 8.00?
Ion Staicu, unul dintre locuitorii din Almaj, spune ca din cauza apei otravite si-a pierdut sotia, iar copiii au, la rindul lor, probleme de sanatate. Suparat pe autoritatile locale, batrinul spune ca in ziua alegerilor locale isi va taia o mina. ?Pe