Bucatarie rapida. Clatite cu pere, branza si slaninuta. Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina, 300 ml lapte, 6 oua, 1 varf de cutit sare, 3 pere mai coapte, 150 g cascaval, 2 linguri unt, frunzulite de salvie, 150 g slaninuta impanata (bacon), piper. . Mod de preparare:. Se face un aluat de cl...
Bucatarie rapida
Clatite cu pere, branza si slaninuta
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina, 300 ml lapte, 6 oua, 1 varf de cutit sare, 3 pere mai coapte, 150 g cascaval, 2 linguri unt, frunzulite de salvie, 150 g slaninuta impanata (bacon), piper.
Mod de preparare:
• Se face un aluat de clatite (mai subtire) din faina, lapte, oua si sare. Se spala perele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie felii subtiri, la fel ca branza si baconul.
• Se incinge untul, se pune pe fundul tigaii un strat de pere si frunze de salvie, se acopera cu aluat si se prajeste clatita circa 3 minute, pana ce se rumeneste frumos.
• Se intoarce si se aseaza peste ea feliile de Camembert. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 clatite, dupa care se tin la cald.
• Se prajeste si baconul (in grasimea lui), se presara cu piper si se pune peste feliile de branza. Clatitele se servesc calde, cu salata verde bine asezonata.
Peste "mediteranean"
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 dovlecel, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 2 crengute rozmarin, 4 linguri masline negre fara samburi, sare, piper, 600 g peste alb (fileuri), 4 linguri sos picant, 200 ml vin alb.
Mod de preparare:
• Se incinge cuptorul la 200.
• Se curata legumele, se spala si se taie marunt. Ceapa curatata se taie in spalturi, cateii de usturoi, in feliute. Se aleg frunzulitele de rozmarin si se pun maslinele intr-o strecuratoare, sa se scurga. Se amesteca toate, se condimenteaza si se rastoarna