Posibilitatile de utilizare se extind de la realizarea compartimentarilor usoare si ansamblurilor de rafturi pina la diverse suporturi de prindere pentru tablouri, perdele etc. Elementele prinse in cabluri pot fi alaturate peretilor sau pot fi suspendate de plafon in oricare loc al incaperii. Un panou dintr-un material usor sau un ansamblu de etajere prinse pe cabluri din plafon realizeaza o compartimentare lejera, fara a fragmenta efectiv spatiul. Deasupra zonelor care necesita o iluminare focalizata pot fi suspendate console cu spoturi inglobate.
Noptierele obisnuite pot fi inlocuite cu polite suspendate, creind un efect de spatialitate si modernitate. In antreu se poate monta o bara pentru haine, care va ocupa un spatiu redus. Cablurile pentru suspendarea tablourilor sau panourilor gliseaza pe o sina, iar piesele pe cabluri se adapteaza la dimensiunile pieselor expuse.
Inclusiv pentru sistemul de rafturi, dimensiunile pot varia dupa montaj, rafturile ridicindu-se sau coborind, in functie de dimensiunea obiectelor expuse.
In anumite situatii, rafturile foarte lungi, supuse la sarcina mare, se curbeaza la mijloc. Prins in acest loc, un cablu din inox suspendat de tavan va remedia neajunsul.
Sistemul este compus din cabluri de inox cu diametrul de 1-3 mm si din piese de metal cromat. Piesa de baza sustine o sarcina de pina la 35 kg.
Ana-Maria NOTAR
Delimitarea spatiilor deschise
Toti cei interesati sa-si reamenajeze locuintele si care studiaza revistele de profil au observat ca spatiile deschise sint astazi la mare rang.
Printre avantajele acestui tip de organizare functionala se numara obtinerea unui spatiu mai larg, primitor, unde diversele functiuni comunica in mod direct. In felul acesta, avem de-a face cu o mare incapere, unde regasim la un loc holul de intrare, livingul, dinningul, bucataria,