Se spune ca realitatea depaseste fictiunea, ceea ce explica de ce, nu de putine ori, scriitorii se inspira direct din aceasta realitate. Chiar si maestrul groazei, celebrul Stephen King, a inclus intr-unul din romanele sale povestea tulburatoare a unei case, considerata a fi una dintre cele mai stranii din lume
Pacatele trecute ramin ascunse peste generatii intre zidurile resedintelor groazei
Se spune ca realitatea depaseste fictiunea, ceea ce explica de ce, nu de putine ori, scriitorii se inspira direct din aceasta realitate. Chiar si maestrul groazei, celebrul Stephen King, a inclus intr-unul din romanele sale povestea tulburatoare a unei case, considerata a fi una dintre cele mai stranii din lume. Istoria incarcata de mister a resedintei Winchester, situata in California, are tot ce ii trebuie pentru a deveni un best-seller fara ca scriitorul sa se mai chinuiasca sa o infrumuseteze: casa este apasata de un blestem de singe, constructia a fost ridicata la indicatiile spiritelor, iar arhitectura ei este inspaimintatoare si sfideaza orice logica. Fascinat de aceasta istorie extraordinara, Stephen King a facut din ea elementul central al romanului ?Rose Red?, dupa care s-a realizat si un serial difuzat recent si in Romania. (J.P.)
Castelul spiritelor razbunatoare
Povestea incepe in New Haven, Connecticut, locul de bastina al lui Oliver Winchester, inventatorul unei faimoase carabine careia i-a imprumutat numele si care a fost folosita pe scara larga in timpul razboiului civil din Statele Unite, fapt ce a adus familiei o avere considerabila. Fiul inventatorului, William Wirt Winchester, s-a casatorit in 1862 cu o anume Sarah Pardee, frumoasa orasului, descrisa ca fiind mica de statura, dar cu o personalitate incintatoare si plina de farmec si care, peste ani, avea sa devina arhitecta ?casei spiritelor?.
In 1866, nenorocirile