Aplecarea catre tehnica l-a determinat pe Andrei Baciu, directorul companiei Herom, sa intre intr-o afacere cu automate de cafea, care in urma cu doi ani, abia incepuse sa fie cunoscuta in Romania.
"Am un Motorola A660, care nici nu a fost adus inca pe piata romaneasca si un tablet PC. Cred ca aplecarea mea catre tehnica m-a facut sa intru in businessul cu automatele de cafea. Ce vreau eu sa spun este ca, intr-o prima faza, aceasta afacere nu este rentabila, nu poti sa recomanzi un astfel de business cuiva care vine, sa spunem, din industria zaharului," spune Baciu. "Asa ca daca nu ai deschidere, nu ai cum sa intelegi," spune el.
In urma cu doi ani, compania sa, Herom, a incheiat un contract cu producatorul de cafea Elite, prin care achizitiona aparatele de cafea, pe care urma apoi sa le planteze in cladirile de birouri cu cel putin 30 de persoane, care puteau indeplini un minim de 50 de selectii (comenzi) pe zi.
Selectia birourilor a fost de dificila dat fiind faptul ca, in foarte multe orase din tara, birourile care au o astfel de capacitate pot fi numarate pe degetele de la o mana.
"La Alexandria, de exemplu, astfel de birouri nu sunt mai mult de cinci," spune Baciu.
Totusi, pentru birourile care nu indeplinesc aceasta conditie minima, exista posibilitatea ca reprezentantii acestuia sa plateasca o taxa lunara de pana la doua milioane de lei si sa primeasca aparatul. De asemenea, Herom a introdus recent si un tip de aparate pentru birourile mici, unde nu se efectueaza mai mult de zece selectii zilnice. Spre deosebire de aparatele mari, acestea insa nu functioneaza cu cafea proaspata, macinata pe loc in momentul efectuarii selectiei, ci pe baza unor capsule produse la Elite, pe care biroul respectiv il achizitioneaza la inceputul lunii.
Fara brand nu faci nimic
@N_P