Tentatii crocante: Crostini. Italienii sunt inventatori renumiti: fabrica cele mai frumoase automobile, produc imbracamintea cea mai eleganta si pregatesc mancaruri dintre cele mai rafinate, combinand ingrediente obisnuite, la-ndemana oricui. De exemplu, Crostini: aperitive toscane clasice, preparate...
Tentatii crocante: Crostini
Italienii sunt inventatori renumiti: fabrica cele mai frumoase automobile, produc imbracamintea cea mai eleganta si pregatesc mancaruri dintre cele mai rafinate, combinand ingrediente obisnuite, la-ndemana oricui. De exemplu, Crostini: aperitive toscane clasice, preparate din paine prajita, un firicel de ulei, putin usturoi si alte cateva "maruntisuri"...
Painea potrivita
Pentru Crostini nu se foloseste orice fel de paine, ci doar cea alba, cu coaja moale si afanata. In brutarii, se gasesc o multime de sortimente de paine alba, preparata dupa retete autohtone sau straine. Incercati-le si opriti-va la cea potrivita.
Uleiul potrivit
Neaparat uleiul de masline, indiferent de marca sau provenienta. Gustul poate varia de la moale la aromat sau chiar puternic, in functie de preferinte. Dar atentie: uleiul de masline trebuie tinut intr-un loc rece, uscat si intunecos, in nici un caz la frigider, unde se tulbura.
Prepararea fara stres
Inainte de venirea musafirilor:
- se pregateste garnitura (legume, branza etc.)
- se incinge cuptorul la 180
- se taie painea felii groase de 1,5 - 2 cm, se acopera cu un servet si se pune deoparte.
Dupa venirea musafirilor:
- se prajeste painea 3-4 minute in cuptorul incins, pana ce se rumeneste frumos
- se taie in doua catelul de usturoi
- se scot feliile de paine din cuptor si se freaca cu usturoi (pe o singura parte), dupa care se stropesc cu ulei
- se acopera cu garnitura.
C