Oua in fel si chip. Oua Banadicte. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 2 chifle mici, 2 fire de patrunjel verde, sare, piper. Pentru sos: 2 galbenusuri, 200 g unt foarte rece, 1 lingurita zeama de lamaie. . Mod de preparare:. Puneti sa fiarba intr-o oala - nu prea inalta - 1 l de apa si 2 linguri...
Oua in fel si chip
Oua Banadicte
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 2 chifle mici, 2 fire de patrunjel verde, sare, piper. Pentru sos: 2 galbenusuri, 200 g unt foarte rece, 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare:
• Puneti sa fiarba intr-o oala - nu prea inalta - 1 l de apa si 2 linguri cu otet (de preferinta alb). Spargeti un ou intr-o ceasca, rasturnati-l usor in apa clocotita si lasati-l sa se patrunda un minut si jumatate. Intoarceti-l pe partea cealalta - cu lingura pentru spuma - si lasati-l sa fiarba inca 1 minut si jumatate, scoateti-l din oala si puneti-l sa se scurga pe hartie absorbanta. Procedati la fel si cu celelalte si puneti-le deoparte.
• Preparati sosul: puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu o lingura de apa rece, asezati castronul pe baia de apa si bateti bine galbenusurile pana ce devin spumoase. Adaugati untul rece taiat cubulete - putin cate putin -, amestecand fara intrerupere. Incorporati zeama de lamaie si continuati sa amestecati pana ce sosul devine neted si consistent. Sarati si piperati.
• Taiati chiflele in doua (pe orizontala), prajiti-le putin si asezati pe fiecare jumatate cate un ou. Presarati putina sare si piper, turnati peste oua sosul, decorati-le cu frunzulite de patrunjel si serviti-le imediat.
Oua florentine
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 1 kg spanac proaspat, 80 g cascaval ras, 80 g unt. Pentru sosul bechamel: 20 g unt, 25 g faina, 400 ml lapte, 100 ml frisca nebatuta (sau smantana), 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare,