Kefirul intarzie imbatranirea Kefirul, un derivat al laptelui, revine in atentia persoanelor ce vor sa-si mentina vigoarea. Este recomandat de nutritionisti in cazuri de oboseala, anorexie, voma, Kefirul intarzie imbatranirea
Kefirul, un derivat al laptelui, revine in atentia persoanelor ce vor sa-si mentina vigoarea. Este recomandat de nutritionisti in cazuri de oboseala, anorexie, voma, precum si in prevenirea diabetului si aterosclerozei. Denumirea sa - kefir -, ce inseamna binecuvantare in limba turca, isi merita pe deplin renumele. Nutritionistii au studiat indeaproape efectul elementelor hranitoare din licoarea aceasta bogata in vitamine - B6, B1, B2 - si toate substantele nutritive esentiale pentru sanatate. Acestea au rolul sa usureze absorbtia calciului din lapte (in cazul celor ce nu tolereaza lactoza), elimina acidul uric si surplusul de grasimi din organism. Bautura nutritiva alunga bolile si incetineste procesul de imbatranire. Iata o reteta reusita de kefir, usor de preparat in casa: Elementele componente sunt semintele de kefir (4 lingurite rase) si 1. lapte (cu un procent de grasime de 3 la suta). Preparare: Amestecam semintele cu laptele fiert, cand acesta este caldut. Compozitia se pune intr-un vas ce va fi inchis ermetic, tinut la temperatura de 20 grade C, timp de doua ore. Dupa acest interval, strecuram bautura (ce seamana cu iaurtul, doar ca este mai putin acida). Din aceasta licoare tonica vom bea o cana pe zi, la micul dejun. Persoanele foarte anemice pot consuma a doua cana, la cina.