Vremea capsunilor. Tort cu capsuni si branza de vaci. Ingrediente (pentru 12 bucati): 50 g unt, 100 g biscuiti, 75 g migdale macinate, 2 oua, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 600 g branza de vaci, 200 g smantana acrisoara, zeama de la o lamaie, 750 g capsuni.. Mod de preparare:. Se topeste untul...
Vremea capsunilor
Tort cu capsuni si branza de vaci
Ingrediente (pentru 12 bucati): 50 g unt, 100 g biscuiti, 75 g migdale macinate, 2 oua, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 600 g branza de vaci, 200 g smantana acrisoara, zeama de la o lamaie, 750 g capsuni.
Mod de preparare:
• Se topeste untul si se amesteca cu migdalele si biscuitii sfaramati. Se tapeteaza o forma rotunda (cu diametrul de 24 cm si pereti detasabili) cu hartie pentru copt, se intinde pe fund un strat de biscuiti + migdale + unt, se apasa bine si se pune la rece.
• Se-ncinge cuptorul la 150. Se freaca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana ce devin spumoase si se incorporeaza branza, smantana si zeama de lamaie. Se intinde crema astfel preparata peste blatul din forma, se coace circa o ora pana ce se rumeneste usor si se lasa sa se raceasca.
• Se curata capsunile, se taie in doua si se aseaza peste crema. Peste capsuni se toarna gelatina rosie (se gaseste in comert) amestecata cu putina zeama de capsuni si se lasa sa se intareasca. Se poate orna cu frisca.
Clatite cu capsuni "marinate" si inghetata
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g capsuni, 100 g zahar, zeama de la 1 portocala, nucsoara, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g faina, 4 oua, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zahar pudra, 6 linguri lapte, apa minerala, 4 globuri inghetata.
Mod de preparare:
• Se curata capsunile si se rup (se taie) in doua. Se pune zaharul pe foc si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocala si vinul dulce si se arom