Etajerele pot varia, ca numar si dispunere, in functie de preferintele si necesitatile de depozitare ale utilizatorului. Un astfel de minibirou incastrat in mobilier functioneaza foarte bine intr-o camera de zi, valorificind spatiul locuintei. (Ana-Maria Notar)
Ingrijirea trandafirilor
Trandafirilor le merge bine, de-a lungul sezonului, intr-un sol uniform. Regula generala spune ca stratul de umezeala din sol trebuie sa fie de 2,5 cm. Cantitatea si frecventa udatului depind de tipul de sol. Solul nisipos are nevoie de irigatii mai frecvente fata de cel cleios. Temperaturile ridicate fac, de asemenea, ca frecventa udatului sa creasca. Utilizarea unor tuburi speciale pentru udat, ingropate in pamint, este extrem de indicata, deoarece apa poate fi turnata in acestea fara ca frunzisul sa se ude, lucru care previne aparitia bolilor.
Folosirea mulciului la baza tulpinii de trandafir ajuta la mentinerea solului umed si la intirzierea aparitiei buruienilor. Materialul de mulcit poate consta in bucatele de lemn, iarba uscata etc. Exista si mulci decorativ, in diverse culori, ce poate fi achizitionat din florarii. Mulciul trebuie aplicat intr-un strat de 5-10 cm si trebuie inlocuit ori de cite ori e nevoie. Deoarece mulciul organic are tendinta de a colecta nitrogen pe masura ce se descompune, este necesara adaugarea unui fertilizant pentru a preveni orice deficiente nutritive.
In ideea de a avea trandafiri sanatosi si bine dezvoltati, este important sa se stabileasca un program anual de fertilizare. Schema variaza in functie de tipul trandafirilor cultivati. In general, o prima fertilizare trebuie efectuata primavara. O a doua aplicare se poate face la jumatatea lunii iunie. Pentru trandafirii care infloresc toata vara, o a treia aplicare de substante fertilizante se poate efectua la jumatatea lunii iulie. Dupa 15 august, fertiliza