Florile de salcam amelioreaza gastritele Florile salcamului au proprietati remarcabile. Ele amelioreaza gastritele hiperacide si ulcerul gastroduodenal. Cumplitele arsuri de stomac (pirosis), ce ne Florile de salcam amelioreaza gastritele
Florile salcamului au proprietati remarcabile. Ele amelioreaza gastritele hiperacide si ulcerul gastroduodenal. Cumplitele arsuri de stomac (pirosis), ce ne chinuie dupa un meniu prea condimentat, pot fi alinate cu ajutorul unei infuzii din flori de salcam. Dar aceasta planta are efecte deosebite si in prevenirea nevralgiilor dentare, a migrenelor, in astm, raceli, viroze pulmonare si in crizele reumatice. Infuziile se realizeaza dintr-o lingura de flori de salcam uscate la o cana de 250 ml apa clocotita. Dupa circa 15 minute (cand vasul cu infuzie este acoperit), ceaiul se strecoara, apoi se bea, de preferinta neindulcit. Ideal este ca persoanele suferinde sa bea cate o cana, la pranz si la cina, in 5-6 prize. In cazul virozelor si al migrenelor, infuzia va fi mai concentrata - o lingura de flori la 100 ml apa clocotita.
Reteta saptamanii
Clatite cu flori de salcam la cuptor
Compozitia pentru aluatul de clatite: 500 ml lapte, 250 ml apa minerala, 2 oua, 500 g faina, 2 linguri ulei, 100 g zahar. Compozitia pentru crema: 500 g branza de vaci, 5 galbenusuri, 1 ou, 150 g zahar, coaja de lamaie dupa gust 1-2 lingurite, esenta de rom si de vanilie - cate o lingurita, flori de salcam - 20 de inflorescente. Sosul se realizeaza din 200 g iaurt, 150 g zahar pudra, arome. Se amesteca toate ingredientele necesare aluatului. Fiecare clatita va fi prajita in tigaie. Apoi, le umplem cu compozitia pentru crema obtinuta prin amestecarea ingredientelor. De retinut ca fiecare inflorescenta de salcam este introdusa in aceasta crema si apoi infasurata in foaia de clatite. In tava pe care o vom pune la cuptor, unsa cu