Bucatarie rapida. Lamai umplute cu sardele si marar verde. Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 lamai coapte, 1 cutie sardele in ulei, 1 bulb de fenicul (sau telina), 4 fire marar verde, piper macinat. . Mod de preparare:. Curatati bulbul de fenicul (telina) si taiati-l mai intai lamele si pe urma cu...
Bucatarie rapida
Lamai umplute cu sardele si marar verde
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 lamai coapte, 1 cutie sardele in ulei, 1 bulb de fenicul (sau telina), 4 fire marar verde, piper macinat.
Mod de preparare:
• Curatati bulbul de fenicul (telina) si taiati-l mai intai lamele si pe urma cubulete. Taiati lamaile la baza, ca sa stea in picioare, decupati-le la capatul celalalt capacelul si scobiti-le miezul, avand grija sa nu impungeti coaja.
• Scurgeti sardelele, zvantati-le pe hartie absorbanta, taiati-le in doua pe lung si indepartati sira spinarii. Puneti-le intr-un castron impreuna cu cubuletele de fenicul si cu mararul tocat marunt, adaugati piper si putina zeama de lamaie si amestecati usor cu furculita pana ce compozitia devine omogena.
• Umpleti cu ea lamaile, puneti la loc capacelele si tineti-le la rece pana cand le serviti.
Tagliatelle carbonara cu peste afumat
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g tagliatelle (taietei), 200 g somon afumat taiat cubulete (sau alt peste afumat, dezosat), 2 galbenusuri proaspete, 200 ml frisca nebatuta (sau smantana), 1 lingura ulei de masline, 1 legatura marar verde, sare, piper.
Mod de preparare:
• Taiati mararul mai mare (cu foarfeca). Puneti intr-un castron galbenusurile cu frisca sau smantana si amestecati-le bine. Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti in el cubuletele de somon - la foc mic - amestecand intruna.
• Fierbeti taieteii al dente in apa cu sare, scurgeti-i repede, rasturnati-i in castronul cu sosul de ou si fri