O suma nejustificat de mare de bani a ajuns in mai in conturile Directiei Silvice Cluj dupa organizarea unei licitatii cel putin dubioase. Peste opt sute de metri cubi de lemne au fost valorificate cu titlul de "doboraturi de vant" din terenul retrocedat recent Consiliului Local Cluj Napoca la un pret semnificativ mai mare fata de licitatiile anterioare.
Din cauza unui contract de administrare incheiat de CL cu Ocolul Silvic Turda, in ciuda sumei foarte mari cu care a fost vandut materialul lemnos, toti banii vor ramane cel putin deocamdata in conturile Directiei Silvice.
Cei opt sute de metri cubi de lemne au fost colectati de pe mai putin de o suta de hectare de teren. In zona in care a fost retrocedata padurea Consiliului Local Cluj nu au fost inregistrate doboraturi de vant decat in cantitati nesemnificative in ultimii doi ani. Directia Silvica a obtinut aproape opt sute de milioane de lei numai din cele doua licitatii, din care cel putin una este dubioasa.
Documentele Directiei Silvice Cluj arata ca intreaga cantitate de doboraturi de vant inregistrata in acest an in Cluj este de mai putin de zece mii de metri cubi, in conditiile in care intreaga suprafata de fond forestier administrata de Directia Silvica este de aproximativ 110.000 de hectare. In medie deci, 12 metri cubi de lemne pentru fiecare hectar de teren.
In plus, pana la aceasta data din totalul de zece mii de metri cubi identificati, au fost valorificati doar sapte mii, restul fiind in curs de evaluare. Pe de alta parte, pe mai putin de 80 de hectare din terenul Consiliului Local Cluj au fost valorificate cu titlul de "doboraturi de vant" 842 de metri cubi.
La ambele licitatii au participat aceleasi firme, respectiv Adimax SRL Cluj, Efemer SRL Floresti, Euro Nico Transport SRL Nazna (Mur